Medicinering er en lille hyggeblog

Min kone og jeg har startet en lille hyggeblog – vi vil meget gerne ses som en online profil – omend vi er opmærksom på at vi er et stykke fra denne status endnu.

Vi udgiver ca. en ny artikel hver måned – men der synes at være et lille hul i markedet. Vi får altid skrevet profesionelt indhold om vigtige temaer som livsstil, velvære og korrekt brug af medicin.

Herunder vil vi lige bringe vores gæsteindlæg her på onlineprofiler.dk – tak for taletiden. God læselyst:

 

Forvirring om p-piller og blodpropper

Da jeg lige siden jeg fik min menstruation som 13-årig har døjet med mange smerter hver eneste gang, det blev den tid om måneden, så var det også meget naturligt for mig at få p-piller hos lægen som 15-årig. Jeg har altid nydt godt af deres virkning – både mht. menstruationssmerterne, men ikke mindst deres præventive funktion J, men har aldrig skænket det en tanke, at de kunne have en farlig bivirkning ved brug af P-piller. Jo vist er jeg klar over, at man sjældent får medicin uden det også kan have en skadelig effekt, men at det giver en øget risiko for blodpropper havde jeg aldrig overvejet.

2. generations p-piller ikke så slemme

Der er på det seneste blevet lavet en lang række undersøgelser om sammenhængen mellem p-piller og risikoen for blodpropper, og ifølge dem jeg har læst, så er det de nyeste generationer af piller, der er de ”farligste” – altså dem, der øger risikoen betydeligst. Jeg fandt så ud af, at mine (Lindynette, mener jeg de hedder), var af 3. generation, så jeg gik straks til min egen læge for at få en snak om, HVOR farligt det egentlig er, om jeg burde skifte til 2. generation eller helt stoppe… Min læge rådede mig til at skifte til Malonetta, der er en 2. generationstype, men sagde så også samtidigt, at risikoen for at få blodpropper for unge kvinder er meget lav, og at den derved øges ikke betyder, at den nu pludselig er kæmpe stor, og at det er vigtigt lige at huske. Selvfølgelig skal man tage det meget alvorligt, men at det ofte handler om en risikogruppe, der rent genetisk er disponeret for blodpropper, og som derfor ikke bør tage p-piller. Det beroliger mig en del, selvom jeg bestemt synes, man skal være meget opmærksom på pros & cons ved p-piller, og måske overveje at vælge de mindst ”skadelige” J

 

 

Skriv et svar