Qxl.dk

Med et klart defineret og simpelt koncept, har den danske auktions- og handelsportal gennem snart et årti, gjort det stadigt nemmere for danske personer og virksomheder, at købe og sælge alverdens ting på internettet. I dag er QXL ganske vist ejet af den internationale og schweiziske QXL Ricardo Group, men herhjemme er fokus stadigvæk det danske marked alene. I denne profil går vi tæt på handelsportalen QXL, og giver vores bud på, hvorfor lige netop denne hjemmeside gik hen og blev et af nullernes store hit på internettet.

En dansk tolkning af et globalt succeskoncept

For mere end ti år siden startede iværksætterprojektet eBay som så mange andre i en garage i en amerikansk forstad, men hurtigt oplevede siden så eksplosiv vækst i brugere og auktioner, at det blev nødt til at udvide. Det har det også gjort siden – I stor stil. Faktisk er lighederne mange mellem danske QXL og den nu internationale handelsgigant eBay, for centrum for begge koncepter er ’bidding-konceptet’, der baserer sig på auktioner snarere end egentlig handel, sådan som vi kender det fra sider som Den Blå Avis og Gul Og Gratis. Siden har begge auktionsportaler dog implementeret funktioner fra almindelige handelssider, men de personlige auktioner er stadig i centrum begge steder.

QXL for professionelle

For nogle år siden besluttede ledelsen i QXL, at tiden var inde til at gøre op med de problemer, siden på det tidspunkt oplevede med mere eller mindre professionelle sælgere. Problemet var kort sagt at systemet, der på benævnte tidspunkt udelukkende var beregnet til personlige brugere og sælgere, ikke rigtig fungerede for professionelt salg. Svaret blev en helt anderledes og mere skalerbar løsning, der hurtigt blev populær blandt kræmmere, grossister og private med forskellige varepartier. Det blev i øvrigt en af de store drivkræfter bag QXL’s videre succes som handelsportal.

Du finder det hele på QXL

Du kan finde stortset alt på QXL’s auktioner. Er du på udgik efter billig børne- og babyudstyr eller mode til kvinder, så finder du auktioner med det på qxl.

I ly for konkurrence

Ved udelukkende at placere sig på markeder, hvor internationale konkurrenter som eBay endnu ikke har fundet det lukrativt at starte op, har QXL fået en unik fordel på efterhånden mange forskellige europæiske markeder. I dag er QXL online i lande som Grækenland, Schweiz og Østrig, og ud over nogle små svipsere her og der, oplever man i store træk øget interesse og vækst på samtlige af disse ’nye’ markeder. Det store turning point i QXL’s eksportsucces kom, da den schweiziske internetgigant Ricardo Group opkøbte virksomheden og dens koncept. Efter en større kapitalindsprøjtning blev ekspansion i millionklassen en realitet, og snarligt derefter var QXL eksisterende over det meste af Europa.

Til kamp mod snyd og svindel

Fordi grænsen mellem privat salgsportal og professionel handelsportal er svær at trække på sider som QXL, har siden haft næsten utallige sager om svindel og snyd på sin portal. For nogle år siden besluttede QXL sig derfor for at revolutionere sikkerheden omkring deres salgsportal. Resultatet blev blandt andet omfattende CPR-validering og et udbygget pointsystem for den enkelte sælger, der med et gjorde det meget lettere for den enkelte kunde at se, hvorvidt en given sælger havde haft problemer på QXL i andre sager. I dag er QXL næsten fri for svindel og snyd, men det har bestemt ikke været gratis for den ellers veldrevne virksomhed.

Fakta – QXL

  • Ejet af den internationale internetvirksomhed QXL Ricardo Group
  • Næsten 500.000 danske brugere
  • Op imod 2.000.000 varer til salg om ugen
  • Til stede på markeder over hele Europa

Link: Besøg QXL.dk